gluténmentes, tejmentes, cukormentes, szójamentes, olajos magmentes, kukoricamentes, endo diéta, paleo

Fodros kellel rakott pulykamell
Szerző: Mentes Vendég
Tálalás 4 személyre
Hozzávalók
- 500 g pulykamell
- 100 g fodros kel
- 2 szál sárgarépa
- 15 g kókuszzsír
- 100 ml kókuszkrém
- 20 g gluténmentes zabpehely
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só, bors
Elkészítés
Egy hőálló tálat kikenünk a kókuszzsírral. A zöldségeket és a húst előkészítjük.
A sárgarépát hosszában vékony csíkokra vágjuk és a tál aljára terítjük. Ráhalmozzuk a fodros kel felét és megszórjuk a zabpehellyel.
A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, a zöldségekre rétegezzük, sózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymával ízesítjük.
A maradék fodros kellel befedjük a húst.
A tojást összekeverjük a kókuszkrémmel és 50 ml vízzel, sózzuk, borsozzuk és a rakott pulykamellre öntjük.
Alufóliával 220 C fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
Javaslat
Barna rizzsel/ paleo változatban édesburgonyával és salátával tálaljuk.