gluténmentes, tejmentes, cukormentes, magmentes, szójamentes, kukoricamentes, endo diéta, low FODMAP diéta, vegetáriánus

Kaliforniai paprika- kínai kel sós pite
Szerző: Mentes Vendég
Tálalás 4 személyre
Hozzávalók
- 1 db kaliforniai paprika
- 4-5 levél kínai kel
- 200 ml kókusztej
- 200 ml víz
- 60 g barna rizsliszt
- 50 g barna rizsdara
- 50 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 20 g gluténmentes zabpehely
- 6 g bambuszrost liszt
- 1 db tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk szárított bazsalikom
- 2 tk szárított metélőhagyma
- fél tk szerecsendió
- só, bors
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk, a kel leveleket nagyobb darabokra vágjuk, a kaliforniai paprikát felkarikázzuk.
Összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit és a fűszereket.
Egy másik tálban elkeverjük a kókusztejjel felvert tojást és a vizet, majd a lisztes keverékhez adjuk. Híg keveréket kapunk, amit alaposan összedolgozunk.
Egy csatos tortaforma aljára rendezzük a kel leveleket és a paprika szeleteket, majd ráöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 190 C fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.
Javaslat
Pár csepp extra szűz olívaolajjal, melegen tálaljuk.