gluténmentes, tejmentes, cukormentes, kukoricamentes, szójamentes, olajos magmentes, paleo, endo diéta, vegetáriánus

Kelbimbókrémleves
Szerző: Mentes Vendég
Tálalás 4 személyre
Hozzávalók
- 500 g kelbimbó
- 1 szál paszternák
- 100 ml kókusztej
- 3 gerezd fokhagyma
- fél citrom
- 2 tk szárított bazsalikom
- só, bors
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk.
A paszternákot apró kockára vágjuk és a kelbimbóval együtt felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Sózzuk és rövid idő alatt puhára főzzük.
A megfőtt zöldségből pár szem kelbimbót félreteszünk.
A levest ízesítjük a zúzott fokhagymagerezdekkel, citromlével, a bazsalikommal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, összeturmixoljuk és egyet forralunk rajta.
A félretett kelbimbószemeket félbe vágjuk és visszatesszük a levesbe.
Javaslat
Pár csepp extra szűz olívaolajjal és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk. Vitamindús, ízletes leves a téli időszakra.