gluténmentes, tejmentes, cukormentes, olajos magmentes, szójamentes, kukoricamentes, endo diéta, vegetáriánus

Rozmaringos mentes snack
Szerző: Mentes Vendég
Hozzávalók
- 100 g barna rizsliszt
- 80 g kókuszzsír
- 50 g gluténmentes zabpehely
- 50 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 15 g útifűmaghéj
- 10 g chiamag
- fél tk szódabikarbóna
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 db tojás
- 2 ág friss rozmaring levele
- 1 tk só
- 1 tk eritrit
- bors
Elkészítés
Összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit a fűszerekkel és a citromhéjjal.
A kókuszzsírt kicsit megmelegítjük és folyékony állapotban összekeverjük a citromlével és a tojással. A keveréket a liszthez adjuk és összedolgozzuk.
A tésztából kb. 3 cm átmérőjű hengert formázunk és sütőpapírba tekerve min. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A hűtőből kivett tésztát kb. 5-10 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd 0,5 cm vastag korongokra felszeleteljük.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokos előmelegített sütőben kb.10 perc alatt, aranybarna árnyalatig sütjük.
Javaslat
Olívabogyóval és vegyes zöldségekkel együtt kínáljuk.