gluténmentes, tejmentes, cukormentes, olajos magmentes, kukoricamentes, szójamentes, endo diéta, paleo, vegetáriánus

Sült sárgarépaleves
Szerző: Mentes Vendég
Tálalás 4 személyre
Hozzávalók
- 500 g sárgarépa
- 20 g friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek szárított zöldségkeverék
- 100 ml kókuszkrém
- 1 tk méz
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tk szárított menta (vagy 1 ek friss, zúzott mentalevél)
- só
Elkészítés
A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Alufóliával 200 C fokon 40-45 perc alatt megsütjük.
A gyömbért megmossuk és lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk.
A sült répát lábosba tesszük, hozzáadjuk az összes hozzávalót, felöntjük 800 ml vízzel és összeforraljuk.
Javaslat
Különleges ízvilágú, finom leves, amit az év bármely időszakára szívesen ajánlunk.