gluténmentes, tejmentes, cukormentes, szójamentes, kukoricamentes, olajos magmentes, vegetáriánus, paleo

Sütőtökkenyér mazsolával
Szerző: Mentes Vendég
Hozzávalók
- 300 g sült sütőtök
- 200 ml kókusztej
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 60 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 50 g mazsola
- 30 g négyszeres édesítő (eritrit/ stevia)
- 10 g útifűmaghéj
- 6 g bambuszrost liszt
- 2 db tojás
- 1 rúd vanília kikapart magja
- fél tk szódabikarbóna
Elkészítés
A mazsolát beáztatjuk.
Összekeverjük a liszteket a szódabikarbónával, hozzáadjuk a vaníliával összekevert édesítőt és végül a zabpelyhet.
Egy másik tálban a kókusztejjel habosra verjük a tojásokat, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk.
Végül a tésztába keverjük a leszűrt mazsolát és a darabokra vágott sütőtököt.
Püspökkenyér formába töltve, előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 45 percig sütjük.