gluténmentes, tejmentes, cukormentes, kukoricamentes, szójamentes, olajos magmentes, endo diéta, low FODMAP diéta, vegetáriánus

Zöldfűszeres köleskrém
Szerző: Mentes Vendég
Tálalás 4 személyre
Hozzávalók
- 60 g köles
- 35 g kókuszzsír
- 100 ml kókuszjoghurt
- fél citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss metélőhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma / low FODMAP változatban elhagyjuk
- 1 tk só
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- bors
Elkészítés
A kölest bő vízzel átmossuk és kétszeres mennyiségű vízben, kevés sóval puhára főzzük.
Amikor a köles elkészült, még melegen hozzákeverjük a kókuszzsírt, botmixerrel pürésítjük, majd langyosra hűtjük.
A petrezselymet, a metélőhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A fűszereket, a citromlevet és a kókuszjoghurtot a masszához keverjük, sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk.
Follpackkal kibélelt formába simítjuk és minimum 3 órára behűtjük.
A formából kiborítva metélőhagymával díszíthetjük.
Javaslat
Mentes sós snackkel és vegyes zöldségekkel kínáljuk.