Nyomtatás

Sült sárgarépaleves

Szerző: Mentes Vendég

Tálalás 4 személyre

Hozzávalók

  • 500 g sárgarépa
  • 20 g friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szárított zöldségkeverék
  • 100 ml kókuszkrém
  • 1 tk méz
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 1 tk szárított menta (vagy 1 ek friss, zúzott mentalevél)

Elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Alufóliával 200 C fokon 40-45 perc alatt megsütjük.

  2. A gyömbért megmossuk és lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk.

  3. A sült répát lábosba tesszük, hozzáadjuk az összes hozzávalót, felöntjük 800 ml vízzel és összeforraljuk.

Javaslat

Különleges ízvilágú, finom leves, amit az év bármely időszakára szívesen ajánlunk.