Nyomtatás

Fodros kellel rakott pulykamell

Szerző: Mentes Vendég

Tálalás 4 személyre

Hozzávalók

  • 500 g pulykamell
  • 100 g fodros kel
  • 2 szál sárgarépa
  • 15 g kókuszzsír
  • 100 ml kókuszkrém
  • 20 g gluténmentes zabpehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • só, bors

Elkészítés

  1. Egy hőálló tálat kikenünk a kókuszzsírral. A zöldségeket és a húst előkészítjük.

  2. A sárgarépát hosszában vékony csíkokra vágjuk és a tál aljára terítjük. Ráhalmozzuk a fodros kel felét és megszórjuk a zabpehellyel.

  3. A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, a zöldségekre rétegezzük, sózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymával ízesítjük.

  4. A maradék fodros kellel befedjük a húst.

  5. A tojást összekeverjük a kókuszkrémmel és 50 ml vízzel, sózzuk, borsozzuk és a rakott pulykamellre öntjük.

  6. Alufóliával 220 C fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

Javaslat

Barna rizzsel/ paleo változatban édesburgonyával és salátával tálaljuk.