Nyomtatás

Rozmaringos mentes snack

Szerző: Mentes Vendég

Hozzávalók

  • 100 g barna rizsliszt
  • 80 g kókuszzsír
  • 50 g gluténmentes zabpehely
  • 50 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 15 g útifűmaghéj
  • 10 g chiamag
  • fél tk szódabikarbóna
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 2 ág friss rozmaring levele
  • 1 tk
  • 1 tk eritrit
  • bors

Elkészítés

  1. Összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit a fűszerekkel és a citromhéjjal.

  2. A kókuszzsírt kicsit megmelegítjük és folyékony állapotban összekeverjük a citromlével és a tojással. A keveréket a liszthez adjuk és összedolgozzuk.

  3. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű hengert formázunk és sütőpapírba tekerve min. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

  4. A hűtőből kivett tésztát kb. 5-10 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd 0,5 cm vastag korongokra felszeleteljük.

  5. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokos előmelegített sütőben kb.10 perc alatt, aranybarna árnyalatig sütjük.

Javaslat

Olívabogyóval és vegyes zöldségekkel együtt kínáljuk.