Nyomtatás

Kapros tonhalgolyók

Szerző: Mentes Vendég

Tálalás 4 személyre

Hozzávalók

  • 30 g köles
  • 160 g tonhal extra szűz olívaolajban
  • 100 ml natúr kókuszjoghurt
  • 6 szelet aszalt paradicsom
  • 5 g útifűmaghéj
  • 1 kis csokor friss kapor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • só, bors
  • friss metélőhagyma a díszítéshez
  • citromkarika, főtt tojás, olívabogyó, kígyóuborka és saláta a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A kölest bő vízzel átmossuk és kétszeres mennyiségű vízben, kevés sóval puhára főzzük.

  2. A szárított paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, a kaprot felaprítjuk.

  3. Amikor a köles kihűlt, hozzákeverjük az útifűmaghéjat, a tonhalat, majd a többi hozzávalót. Sózzuk, borsozzuk és a krémet alaposan összedolgozzuk.

  4. A tonhalkrémből golyókat formálunk és apróra vágott metélőhagymába forgatjuk.

Javaslat

Citromkarikával, főtt tojással, olívabogyóval, uborkával és salátával tálaljuk.