Nyomtatás

Kelbimbókrémleves

Szerző: Mentes Vendég

Tálalás 4 személyre

Hozzávalók

  • 500 g kelbimbó
  • 1 szál paszternák
  • 100 ml kókusztej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • 2 tk szárított bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk.

  2. A paszternákot apró kockára vágjuk és a kelbimbóval együtt felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Sózzuk és rövid idő alatt puhára főzzük.

  3. A megfőtt zöldségből pár szem kelbimbót félreteszünk.

  4. A levest ízesítjük a zúzott fokhagymagerezdekkel, citromlével, a bazsalikommal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, összeturmixoljuk és egyet forralunk rajta.

  5. A félretett kelbimbószemeket félbe vágjuk és visszatesszük a levesbe.

Javaslat

Pár csepp extra szűz olívaolajjal és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk. Vitamindús, ízletes leves a téli időszakra.