Nyomtatás

Kaliforniai paprika- kínai kel sós pite

Szerző: Mentes Vendég

Tálalás 4 személyre

Hozzávalók

  • 1 db kaliforniai paprika
  • 4-5 levél kínai kel
  • 200 ml kókusztej
  • 200 ml víz
  • 60 g barna rizsliszt
  • 50 g barna rizsdara
  • 50 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 20 g gluténmentes zabpehely
  • 6 g bambuszrost liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk szárított bazsalikom
  • 2 tk szárított metélőhagyma
  • fél tk szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk, a kel leveleket nagyobb darabokra vágjuk, a kaliforniai paprikát felkarikázzuk.

  2. Összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit és a fűszereket.

  3. Egy másik tálban elkeverjük a kókusztejjel felvert tojást és a vizet, majd a lisztes keverékhez adjuk. Híg keveréket kapunk, amit alaposan összedolgozunk.

  4. Egy csatos tortaforma aljára rendezzük a kel leveleket és a paprika szeleteket, majd ráöntjük a tésztát.

  5. Előmelegített sütőben 190 C fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.

Javaslat

Pár csepp extra szűz olívaolajjal, melegen tálaljuk.