Nyomtatás

Sütőtökkenyér mazsolával

Szerző: Mentes Vendég

Hozzávalók

  • 300 g sült sütőtök
  • 200 ml kókusztej
  • 100 g gluténmentes zabpehely
  • 60 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 50 g mazsola
  • 30 g négyszeres édesítő (eritrit/ stevia)
  • 10 g útifűmaghéj
  • 6 g bambuszrost liszt
  • 2 db tojás
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • fél tk szódabikarbóna

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk.

  2. Összekeverjük a liszteket a szódabikarbónával, hozzáadjuk a vaníliával összekevert édesítőt és végül a zabpelyhet.

  3. Egy másik tálban a kókusztejjel habosra verjük a tojásokat, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk.

  4. Végül a tésztába keverjük a leszűrt mazsolát és a darabokra vágott sütőtököt.

  5. Püspökkenyér formába töltve, előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 45 percig sütjük.