Nyomtatás

Zöldfűszeres köleskrém

Szerző: Mentes Vendég

Tálalás 4 személyre

Hozzávalók

  • 60 g köles
  • 35 g kókuszzsír
  • 100 ml kókuszjoghurt
  • fél citrom leve
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss metélőhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma / low FODMAP változatban elhagyjuk
  • 1 tk
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • bors

Elkészítés

  1. A kölest bő vízzel átmossuk és kétszeres mennyiségű vízben, kevés sóval puhára főzzük.

  2. Amikor a köles elkészült, még melegen hozzákeverjük a kókuszzsírt, botmixerrel pürésítjük, majd langyosra hűtjük.

  3. A petrezselymet, a metélőhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

  4. A fűszereket, a citromlevet és a kókuszjoghurtot a masszához keverjük, sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk.

  5. Follpackkal kibélelt formába simítjuk és minimum 3 órára behűtjük.
    A formából kiborítva metélőhagymával díszíthetjük.

Javaslat

Mentes sós snackkel és vegyes zöldségekkel kínáljuk.