Nyomtatás

Guacamole kehely

Szerző: Mentes Vendég

Tálalás 4 személyre

Hozzávalók

  • 2 db érett avokádó
  • 1 db lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • őrölt koriander
  • só, bors
  • a tálaláshoz paradicsom, saláta, uborka, sárgarépa, bébispenót stb.

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk.
    A fokhagymát összezúzzuk, a lilahagymát apróra vágjuk.

  2. Az avokádókat kettévágjuk, a magot eltávolítjuk és zöldség húsát kiemeljük, a zöldség héját a tálaláshoz félretesszük.

  3. A krém minden hozzávalóját alalaposan összekeverjük és pürésítjük.

  4. Az elkészült guacamole krémet visszatöltjük az avokádó héjába, és köré rendezzük a tálaláshoz való zöldségeket.

Javaslat

Rizsszelettel, mentes sós snackkel / paleo változatban vegyes zöldségekkel kínáljuk.